2015. május 14., csütörtök

Minden kezdet nehéz

eskuvo_szervezes_1Az első és legfontosabb szabály, amit követnie kell minden valamire való menyasszonynak, hogy ne hallgass SENKIRE! Az, hogy milyen lesz a hajad, vagy, hogy milyen lesz a ruhád, senki mást ne érdekeljen csak Téged! Ez a legfőbb dolog, ami azonnal eszembe jut, ha belegondolok abba, mit kellett végig szenvednem a saját esküvőm szervezésében. Mindenki olyan okos. Mindenki mindenbe beleszól, csak éppen azokban a dolgokban nem segít senki, amiben megakadtál, ami nehézséget okoz. Várod a csodát, hátha valaki megsajnál végre és elkezd úgy igazán segíteni, de még most felkészítelek rá: Nem fog megtörténni. Sőt, ami a legrosszabb, hogy a végén még az is előfordulhat, hogy a párod is magasról tesz rá, hogy milyen színű legyen a dekoráció, hogy hány kiló aprósüteményt rendeljetek és még sorolhatnám. Nem is szabad vádolni őket, hiszen nem a férfi akarja ezt a felhajtást, nem ők azok, akik már kislány korukban a babákkal játszadozva nagy szerelmet álmodnak meg maguknak. Néha elgondolkozom azon is, hogy valójában mi kell egy férfinak. De talán ezt majd máskor egy másik helyen....
2014. szeptemberben kezdtük el szervezni az esküvőnket. Nagyon boldog napok voltak azok. Most, hogy már csak 2 hét van a nagy napig, felgyorsultak az események és inkább baljós érzések kavarognak bennünk. Biztos nem fogjuk megbánni, hogy végül belevágtunk, de úgy érzem, hogy 2 évet öregedtünk ezalatt a pár hónap alatt.
Vajon bele fogok férni a ruhába? :D
Térjünk vissza a lényeghez. Ahhoz, hogy ne csússzon el a dolog az anyagiakon az első dolog, hogy készítenünk kell egy kalkulátort, amibe bele tudjuk írni a költségeinket. Azt is érdemes átgondolni, hogy milyen stílusban szeretnénk megszervezni az esküvőt és a lakodalmat. Más jellegű költségeink lesznek, ha hagyományos lesz a lakodalom, vagy egész más, ha egy új irányt követve, mondjuk egy gatsby stílusú.
Legközelebb ezt is kivesézzük.